Perinteinen burgundinpata

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Perinteinen burgundinpata

400-500 g luutonta naudan paistia
1rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua mustapippuria
3 porkkanaa
1 purjo
200 g pieniä herkkusieniä
(pinnalle persiljaa)

Leikkaa
liha kolmen sentin kuutioiksi. Ruskista palat kuumassa öljyssä kattilassa.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot, sitten vesi, punaviini, liemikuutio ja
lohkoiksi leikatut sipulit, hienonnettu valkosipuli sekä mausteet.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia, sekoita välillä.
Kuori porkkanat ja puhdista purjo. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja
purjo paloiksi. Lisää pataan porkkanaviipaleet ja vähän myöhemmin purjo
ja herkkusienet. Hauduta vielä n. 20 minuuttia.

Tarjoa valmiin ruoan
lisänä keitettyjä perunoita tai riisiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä