Paisti pekonikääreessä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Lihasta
irronnut rasva oli tosi maukas liemi perunasoseen kanssa. Vaikka
käyttämäni liha oli porsasta, laitan tämän naudanliharuokien kohdalle
alla olevan ohjeen vuoksi.
Paisti pekonikääreessä 4-5 annosta
1 kg luutonta naudan paistia
2-3 rkl Dijon-sinappia
1/2 tl timjamia
6-8 viipaletta pekonia
3-4 sipulia
Paina
lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Mittari näyttää 70 astetta, kun
liha on puolikypsää ja 75 astetta, kun liha on kypsää.
Laita liha uunivuokaan. Levitä sinappi ja sirota timjami lihan päälle.
Peitä liha pekoniviipaleilla.
Paista paistia 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n. 1,5 tuntia tai kunnes se on melkein kypsää.
Kuori ja lohko sipulit. Anna sipulien kypsyä paistin vierellä viimeiset n. 40 minuuttia.
Ota paisti uunista ja anna sen rauhoittua n. 15 minuuttia.
Poista paistimittari ja viipaloi liha.
Tarjoa lisäksi perunoita tai perunasosetta.