Karjalanpaisti

  • 20 min Työaika
  • 9 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Karjalanpaisti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

37 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Karjalanpaisti on perinteinen suomalainen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä herkullinen pataruoka on suosittu valinta erilaisissa juhlissa, kuten häissä ja hautajaisissa. Karjalanpaistin valmistus onnistuu perinteisesti uunissa hauduttamalla tai painekattilassa. Mitä pidempään paistia hauduttaa uunissa, sitä mureampi lopputulos. Painekattilassa saat lähes, ellei paremman, lopputuloksen huomattavasti nopeammin.
Tämä ohje on neljälle.
Reseptiä päivitetty. (Resepti julkaistu alunperin 2.11. 2007)

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • n. 1 kg possun ja naudan paistipaloja (nk. karjalanpaisti) lihat
  • suolaa
  • 7-8 mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2-3 porkkanaa paloina
  • 2-3 sipulia paloina
  • vettä

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
  • Laita lihapalat uunivuokaan, ripottele pinnalle suola, lisää pippurit ja laakerinlehti.
  • Laita vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää joukkoon porkkana- ja sipulipalat.
  • Hauduta kypsäksi uunissa 150 asteessa 5-6 tuntia.
  • Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä