Karjalanpaisti
- 20 min Työaika
- 9 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Karjalanpaisti on perinteinen suomalainen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä herkullinen pataruoka on suosittu valinta erilaisissa juhlissa, kuten häissä ja hautajaisissa. Karjalanpaistin valmistus onnistuu perinteisesti uunissa hauduttamalla tai painekattilassa. Mitä pidempään paistia hauduttaa uunissa, sitä mureampi lopputulos. Painekattilassa saat lähes, ellei paremman, lopputuloksen huomattavasti nopeammin.
Tämä ohje on neljälle.
Reseptiä päivitetty. (Resepti julkaistu alunperin 2.11. 2007)
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- n. 1 kg possun ja naudan paistipaloja (nk. karjalanpaisti) lihat
- suolaa
- 7-8 mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2-3 porkkanaa paloina
- 2-3 sipulia paloina
- vettä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
- Laita lihapalat uunivuokaan, ripottele pinnalle suola, lisää pippurit ja laakerinlehti.
- Laita vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää joukkoon porkkana- ja sipulipalat.
- Hauduta kypsäksi uunissa 150 asteessa 5-6 tuntia.
- Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.