Ruokalahjamessut
- 1 h Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Food Souvenir From Saimaa
Food Souvenir from Saimaa – matkalla kansainvälistymiseen -hanke järjestää keskiviikkona 29.10.2025 klo 14–19 Ruokalahjamessut verkossa. Hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu (XAMK). Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama. Yhteistyössä BASCIL-hanke. Voit siis osallistua messutunnelmaan omasta kodistasi käsin ja nauttia tunnelmasta, kiinnostavista puheenvuoroista ja Saimaan pientuottajien esittelemistä paikallisista raaka-aineista valmistetuista herkuista ja käsityö designista.
Hellapoliisi esittäytyy Messukahvilassa klo 17.30
Tule mukaan!
Valmistin herkullisen lähiruokabrunssin mm. näistä esillä olevista aineksista ja täytyy todeta, että nämä tuotteet vietäisiin käsistä myös ulkomailla, jossa arvostetaan suomalaisia puhtaassa luonnossa kasvavia raaka-aineita. Arvostetaan me kaikki suomalaisetkin!
Ruokalahjamessuilta voit tehdä hankintoja myös vaikkapa lähestyvään jouluun. Ruokalahja on aina mieluinen lahja.
>> Tilaa osallistumislinkki TÄSTÄ <<Advertising information
Lähiruokabrunssi
Marjatila Teittinen Marjaisa alkoholitonta kuohuvaa TAI Tarkiainen Winery Lagrima Arctica alkoholiton kuohujuomaa
Luonnonjogurttia ja Koskijärven Villitila Puolukka makusokeria
Vierulan Tila Mansikka, pakastekuivattua
Metsämesi Luomuhunaja kuusenkerkkä ja Luomuhunaja mansikka sekä Wild ala taste omena-inkivääri siirappia
Akselin Herkkupaja LUOMU Aho mansikkaviipaleita
Dippivati: porkkanoita, kurkkua ja Kantarelli-kuusenkerkkädippiä
Rauhaniemen raitilla Herkkutattimunakas
Patonkia ja Cafe Rantakivi voikukkapestoa
Ruisleipää, raejuustoa tai juustoa ja Puula-Särvin savumuikkua
Lemiläinen kuivaliha yön yli särää valkosipuli ja original
Taiga Honey Terva & Lakritsi Hunajahauduke
Ihana aamiainen tai välipala syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta.
Ainekset
Luonnonjogurttia ja marjoja Saimaalta
- 4-8 dl luonnonjogurttia
- 4-8 tl Koskijärven Villitila Puolukka makusokeria
- 4 rkl Vierulan Tila Mansikka, pakastekuivattua
- 1 tl Metsämesi Luomuhunaja kuusenkerkkä ja Luomuhunaja mansikka sekä Wild ala taste omena-inkivääri siirappia
Valmistusohje
- Jaa jogurtti annoskulhoihin ja ripottele pinnalle puolukka makusokeria ja Vierulan tilan pakastekuivattuja mansikoita.
- Valuta päälle vielä omena-inkivääri siirappia.
- Nauti!
Kantarelli-kuusenkerkkäsiirappi on upean makuinen dippijauhe, jossa pienikin määrä antaa upean maun. Teelusikallinen tai kaksi riittää maustamaan purkillisen jogurttia, smetanaa ja kermaviiliä.
Ainekset
Vihanneksia ja dippi:
- 4 porkkanaa
- 1 kurkku
Lisäksi:
- 200 g maustamatonta jogurttia, smetanaa tai kermaviiliä
- 1-2 tl Villitila Kantarelli-kuusenkerkkä dippimaustetta
Valmistusohje
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne porkkanatikuiksi.
- Paloittele myös kurkku.
- Sekoita kantarelli-kuusenkerkkä dippimauste maustamattoman jogurtin, smetanan tai kermaviilin joukkoon ja tarjoa vihannesten kanssa.
Upean herkkutattimunakkaan valmistat kananmunista, vedestä tai kermasta ja upean aromikkaasta herkkutattisuolasta, helposti ja nopeasti.
Ainekset
Herkkutattimunakas
- 6-8 kananmunaa
- 2 rkl kermaa tai vettä
- maun mukaan Rauhaniemen raitilla Herkkutattisuolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon.
- Sekoita kerma tai vesi. Kuumenna öljy pannulla ja kaada kananmunaseos keskelle pannua.
- Työnnä munakasmassaa reunoilta keskelle päin, kunnes massa alkaa hyytyä.
- Tiputa lämpöä ja anna seoksen jähmettyä riittävästi. Ripottele pinnalle herkkutattisuolaa. Valuta munakas tarjoiluvadille.
- Tarjoa!
Herkulliset pikkusuolaiset eivät tarvitse kuin muutaman raaka-aineen. Näppärä ja helppo valmistaa muutamassa minuutissa.
Ainekset
Patonkia ja voikukkapestoa
- 1 patonki
- 1 prk Cafe Rantakivi Voikukkapestoa
Valmistusohje
- Leikkaa patonki viipaleiksi ja lusikoi viipaleilla voikukkapestoa.
- Tarjoa!
Ihanat lähiraaka-aineista valmistetut savumuikkuleivät valmistat muutamassa minuutissa. Muuta ei tarvita.
Ainekset
Savumuikkuleivät
- 4 viipaletta ruisleipää
- 4 viipaletta juustoa TAI
- 4 rkl raejuustoa (vaihtoehto)
- 1 prk Puula-Särvin Savumuikkua
Valmistusohje
- Laita ruisleipäviipaleet tarjoiluvadille ja laita päälle juustoviipaleet tai raejuustoa.
- Jaa päälle savumuikkua.
- Tarjoa!
Upean makuinen hunajahaudukejuoma maistuu tyylikkäästi tervalta ja lakritsilta.
Ainekset
Taiga Honey Terva & Lakritsi Hunajahauduke
- 8 dl kiehuvaa vettä
- 4 pss Taiga Honey Terva & Lakritsi Hunajahauduketta
Valmistusohje
- Kaada laseihin kuuma vesi ja liuota jokaiseen lasiin pussillinen hunajahauduketta.
- Sekoita ja anna liueta.
- Tarjoa.
Kaada laseihin lisäksi Marjatila Teittinen Marjaisa alkoholitonta kuohuvaa TAI Tarkiainen Winery Lagrima Arctica alkoholiton kuohujuomaa. Laita erilliseen kauniiseen astiaan Akselin Herkkupaja LUOMU Aho mansikkaviipaleita ja Lemiläinen kuivaliha yön yli särää valkosipuli ja originalia. Kutsu perhe tai ystävät koolle ja nauttikaa!
Food Souvenir from Saimaa – matkalla kansainvälistymiseen -hanke järjestää keskiviikkona 29.10.2025 klo 14–19 Ruokalahjamessut verkossa. Hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu (XAMK). Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama. Yhteistyössä BASCIL-hanke.
Food Souvenir from Saimaa: https://www.xamk.fi/hanke/foodsouvenir/