Ruokalahjamessut

  • 1 h Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Food Souvenir From Saimaa

Food Souvenir from Saimaa – matkalla kansainvälistymiseen -hanke järjestää keskiviikkona 29.10.2025 klo 14–19 Ruokalahjamessut verkossa. Hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu (XAMK). Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama. Yhteistyössä BASCIL-hanke. Voit siis osallistua messutunnelmaan omasta kodistasi käsin ja nauttia tunnelmasta, kiinnostavista puheenvuoroista ja Saimaan pientuottajien esittelemistä paikallisista raaka-aineista valmistetuista herkuista ja käsityö designista.

Hellapoliisi esittäytyy Messukahvilassa klo 17.30
Tule mukaan!

Valmistin herkullisen lähiruokabrunssin mm. näistä esillä olevista aineksista ja täytyy todeta, että nämä tuotteet vietäisiin käsistä myös ulkomailla, jossa arvostetaan suomalaisia puhtaassa luonnossa kasvavia raaka-aineita. Arvostetaan me kaikki suomalaisetkin!

Ruokalahjamessuilta voit tehdä hankintoja myös vaikkapa lähestyvään jouluun. Ruokalahja on aina mieluinen lahja.

>> Tilaa osallistumislinkki TÄSTÄ <<

Advertising information

Lähiruokabrunssi

Marjatila Teittinen Marjaisa alkoholitonta kuohuvaa TAI Tarkiainen Winery Lagrima Arctica alkoholiton kuohujuomaa

Luonnonjogurttia ja Koskijärven Villitila Puolukka makusokeria

Vierulan Tila Mansikka, pakastekuivattua

Metsämesi Luomuhunaja kuusenkerkkä ja Luomuhunaja mansikka sekä Wild ala taste omena-inkivääri siirappia

Akselin Herkkupaja LUOMU Aho mansikkaviipaleita

Dippivati: porkkanoita, kurkkua ja Kantarelli-kuusenkerkkädippiä

Rauhaniemen raitilla Herkkutattimunakas

Patonkia ja Cafe Rantakivi voikukkapestoa

Ruisleipää, raejuustoa tai juustoa ja Puula-Särvin savumuikkua

Lemiläinen kuivaliha yön yli särää valkosipuli ja original

Taiga Honey Terva & Lakritsi Hunajahauduke

Ihana aamiainen tai välipala syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta.

Ainekset

4 annosta
Luonnonjogurttia ja marjoja Saimaalta
  • 4-8 dl luonnonjogurttia
  • 4-8 tl Koskijärven Villitila Puolukka makusokeria
  • 4 rkl Vierulan Tila Mansikka, pakastekuivattua
  • 1 tl Metsämesi Luomuhunaja kuusenkerkkä ja Luomuhunaja mansikka sekä Wild ala taste omena-inkivääri siirappia

Valmistusohje

  • Jaa jogurtti annoskulhoihin ja ripottele pinnalle puolukka makusokeria ja Vierulan tilan pakastekuivattuja mansikoita.
  • Valuta päälle vielä omena-inkivääri siirappia.
  • Nauti!

Kantarelli-kuusenkerkkäsiirappi on upean makuinen dippijauhe, jossa pienikin määrä antaa upean maun. Teelusikallinen tai kaksi riittää maustamaan purkillisen jogurttia, smetanaa ja kermaviiliä.

Ainekset

4 annosta
Vihanneksia ja dippi:
  • 4 porkkanaa
  • 1 kurkku
Lisäksi:
  • 200 g maustamatonta jogurttia, smetanaa tai kermaviiliä
  • 1-2 tl Villitila Kantarelli-kuusenkerkkä dippimaustetta

Valmistusohje

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ne porkkanatikuiksi.
  • Paloittele myös kurkku.
  • Sekoita kantarelli-kuusenkerkkä dippimauste maustamattoman jogurtin, smetanan tai kermaviilin joukkoon ja tarjoa vihannesten kanssa.

Upean herkkutattimunakkaan valmistat kananmunista, vedestä tai kermasta ja upean aromikkaasta herkkutattisuolasta, helposti ja nopeasti.

Ainekset

4 annosta
Herkkutattimunakas
  • 6-8 kananmunaa
  • 2 rkl kermaa tai vettä
  • maun mukaan Rauhaniemen raitilla Herkkutattisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon.
  • Sekoita kerma tai vesi. Kuumenna öljy pannulla ja kaada kananmunaseos keskelle pannua.
  • Työnnä munakasmassaa reunoilta keskelle päin, kunnes massa alkaa hyytyä.
  • Tiputa lämpöä ja anna seoksen jähmettyä riittävästi. Ripottele pinnalle herkkutattisuolaa. Valuta munakas tarjoiluvadille.
  • Tarjoa!

Herkulliset pikkusuolaiset eivät tarvitse kuin muutaman raaka-aineen. Näppärä ja helppo valmistaa muutamassa minuutissa.

Ainekset

4 annosta
Patonkia ja voikukkapestoa
  • 1 patonki
  • 1 prk Cafe Rantakivi Voikukkapestoa

Valmistusohje

  • Leikkaa patonki viipaleiksi ja lusikoi viipaleilla voikukkapestoa.
  • Tarjoa!

Ihanat lähiraaka-aineista valmistetut savumuikkuleivät valmistat muutamassa minuutissa. Muuta ei tarvita.

Ainekset

4 annosta
Savumuikkuleivät
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 4 viipaletta juustoa TAI
  • 4 rkl raejuustoa (vaihtoehto)
  • 1 prk Puula-Särvin Savumuikkua

Valmistusohje

  • Laita ruisleipäviipaleet tarjoiluvadille ja laita päälle juustoviipaleet tai raejuustoa.
  • Jaa päälle savumuikkua.
  • Tarjoa!

Upean makuinen hunajahaudukejuoma maistuu tyylikkäästi tervalta ja lakritsilta.

Ainekset

4 annosta
Taiga Honey Terva & Lakritsi Hunajahauduke
  • 8 dl kiehuvaa vettä
  • 4 pss Taiga Honey Terva & Lakritsi Hunajahauduketta

Valmistusohje

  • Kaada laseihin kuuma vesi ja liuota jokaiseen lasiin pussillinen hunajahauduketta.
  • Sekoita ja anna liueta.
  • Tarjoa.

Kaada laseihin lisäksi Marjatila Teittinen Marjaisa alkoholitonta kuohuvaa TAI Tarkiainen Winery Lagrima Arctica alkoholiton kuohujuomaa. Laita erilliseen kauniiseen astiaan Akselin Herkkupaja LUOMU Aho mansikkaviipaleita ja Lemiläinen kuivaliha yön yli särää valkosipuli ja originalia. Kutsu perhe tai ystävät koolle ja nauttikaa!

Food Souvenir from Saimaa – matkalla kansainvälistymiseen -hanke järjestää keskiviikkona 29.10.2025 klo 14–19 Ruokalahjamessut verkossa. Hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu (XAMK). Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama. Yhteistyössä BASCIL-hanke.

Food Souvenir from Saimaa: https://www.xamk.fi/hanke/foodsouvenir/

BASCIL: https://www.xamk.fi/hanke/bascil/

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä