Balkan-makkarapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- sunnuntai ruis-perunataikina
- balkan-makkara
- kevätsipuli
- kerma
- yrttipippuri-mausteseos
- sinappikurkkusalaatti
- persilja
- kananmuna
- juustoraaste
Suolaiseen piiraaseen käy kinkun lisäksi loistavasti myös muut leikkeleet.
Balkan-makkara on mieto makkara, jota voit käyttää pasteijoiden ja suolaisten piiraiden täytteisiin. Lisää joukkoon muita lempiaineksiasi.
Voit käyttää pakastealtaan valmista piirastaikinaa tai valmistaa taikinan itse.
Balkanmakkarapiiras
1 pkt Sunnuntai Ruisperunataikinaa
150 g HK Kevyt Balkan-makkaraa
50 g kevätsipulia
2 dl kermaa
yrttipippuri-mausteseosta
1/2 dl sinappikurkkusalaattia
1/2 dl persiljasilppua
2 munaa
150 g juustoraastetta
Painele sulanut ruisperunataikina halkaisijaltaan 20-24 cm piiraspohjan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Silppua pinnalle balkan-makkaraviipaleita ja kevätsipulia.
Sekoita keskenään kerma, yrttipippuri-mausteseos, sinappikurkkusalaatti,persiljasilppu, munat ja juustoraaste.
Kaada piiraspohjan päälle.
Jatka paistamista noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Vinkki! Vuoraa piirasvuoat valmiiksi muotoonleikatuilla leivinpapereilla. Katso lisätietoja tästä.