Balkan-makkarapiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • sunnuntai ruis-perunataikina
  • balkan-makkara
  • kevätsipuli
  • kerma
  • yrttipippuri-mausteseos
  • sinappikurkkusalaatti
  • persilja
  • kananmuna
  • juustoraaste

Suolaiseen piiraaseen käy kinkun lisäksi loistavasti myös muut leikkeleet.
Balkan-makkara on mieto makkara, jota voit käyttää pasteijoiden ja suolaisten piiraiden täytteisiin. Lisää joukkoon muita lempiaineksiasi.
Voit käyttää pakastealtaan valmista piirastaikinaa tai valmistaa taikinan itse.

Balkanmakkarapiiras

1 pkt Sunnuntai Ruisperunataikinaa
150 g HK Kevyt Balkan-makkaraa
50 g kevätsipulia
2 dl kermaa
yrttipippuri-mausteseosta
1/2 dl sinappikurkkusalaattia
1/2 dl persiljasilppua
2 munaa
150 g juustoraastetta

Painele sulanut ruisperunataikina halkaisijaltaan 20-24 cm piiraspohjan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Silppua pinnalle balkan-makkaraviipaleita ja kevätsipulia.
Sekoita keskenään kerma, yrttipippuri-mausteseos, sinappikurkkusalaatti,persiljasilppu, munat ja juustoraaste.
Kaada piiraspohjan päälle.
Jatka paistamista noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Vinkki! Vuoraa piirasvuoat valmiiksi muotoonleikatuilla leivinpapereilla. Katso lisätietoja tästä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä