Kesäkurpitsa-jauhelihapaistos (Laura K.)

  • 15 min Työaika
  • 35 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lukijan resepti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

189 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Ohje on Aura Liimataisen kirjasta: Parasta Kotiruokaa Ja Makuja Maailmalta (WSOY, 2005)

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400-500 g kesäkurpitsaa
  • 2 rkl öljyä
  • tai margariinia
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2-3 dl tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannussa öljyssä.
  • Lisää pannuun tomaattimurska ja -sose, sekä murskattu valkosipulinkynsi, basilika, oregano ja suola ja sekoita tasaiseksi.
  • Leikkaa kesäkurpitsa vajaan 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja ruskista ne kevyesti molemmilta puolilta vähässä rasvassa kuumassa paistinpannussa.
  • Lado kesäkurpitsaviipaleet ja täyteseos vuokaan kerroksittain ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
  • Tarjoa kesäkurpitsapaistoksen kanssa vihreää salaattia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä