Taivaalliset daim-muffinit (Ninam)

Lukijan resepti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

105 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Harvoin pidän muffineista, koska monilla ohjeilla taikina muuttuu
paistaessa ”rakeiseksi” eli sellaiseksi perinteiseksi suomalaiseksi
muffiniksi. Tällä ohjeella tulee ihania cup cake -tyylisiä, kakkumaisia
muffineja! (Pohjana on dansukkerin ”muffinien perusohje”, josta
meille on vakiintunut onnistunut ja oiottu muunnelma.)


Taivaalliset daim-muffinit


2 munaa

1,5 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

2 rkl perunajauhoa

2,5 dl vehnäjauhoa

0,75 dl Flora Vanillaa (varmasti mikä tahansa maitovalmiste/muu neste
sopii)

1dl pullomargariinia/sulatettua rasvaa

100-200 g (1-2 pussia) daimrakeita

Sekoita munat ja sokeri keskenään (riittää että munien rakenne
rikkoutuu) ja lisää kaikki muut aineet. Suklaarakeiden määrä kannattaa
säätää oman maun mukaan. Huom! Rakeet eivät jää rapsakoiksi pallosiksi,
vaan sulavat ja osittain imeytyvät taikinaan, jolloin tuloksena on
ihanan kosteat kinuskisattumat. Jaa taikina muffinivuokiin (12-15 kpl).
Kannattaa käyttää muffinipeltiä tai silikonivuokia, koska paperivuoat
eivät jaksa pitää löysää taikinaa koossa. Paista 200 asteessa noin
12-15 minuuttia.
Alkuperäisessä ohjeessa oli myös suositus, että muffinitaikinaa
kannattaisi seisottaa yön yli jääkaapissa parhaan tuloksen saamiseksi,
mutta itse en ole kärsimättömyyttäni ehtinyt kokeilemaan… 😉

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä