Porkkanapiirakka (Mihako)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tuttujeni ja sukulaisteni suosikki on tekemäni  porkkanapiirakka =)

Porkkanapiirakka

uunipellillinen

300 g munia
500 g sokeria
300 g voi-öljyä (½ voita, ½ öljyä)
390 g vehnäjauhoja
7 g suolaa
9 g leivinjauhetta
6 g soodaa
7 g kanelia
400 g porkkanaraastetta

Kuorrutus
200 g maustamatonta sulatejuustoa
300 g tomusokeria
100 g voita
10 g vaniliinisokeria
elintarvikevärejä

Sulata voi öljyn kanssa joko mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä.
Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon ’hellästi’ sekoittaen.
Sekoita voi-öljy porkkanaraasteen joukkoon ja lisää raaste taikinaan.
Levitä leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä paiston jälkeen kunnolla ennen kumoamista
leivinpaperin päälle.  Irroita  pohjapaperi varovasti, jotta pinta
pysyy tasaisena (leivinpaperin kostuttaminen märällä talouspaperilla
tai raapalla siloittaminen auttaa)

Pehmennä kuorrutteen voi
sulatusteholla mikrossa. Sekoita voi ja sulatejuusto vatkaimella kunnes
rakenne on tasaista. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon koko
ajan sekoittaen.
Levitä kuorrute piirakkapohjan päälle paletilla tai L-paistolastalla. Jätä jonkin verran kuorrutetta koristelua varten.
Leikkaa levystä sopivan kokoisia paloja. Värjää kuorrutetta
oranssiksi ja vihreäksi ja pursota yksi tai kaksi porkkanaa
piirakkapalan päälle.

Syö ja nauti =)

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä