Pestomuffinit (Ekku)

Lukijan resepti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ohje on alunperin Sekasopan Marien käsialaa.

Pestomuffinit (noin 15 kpl reilun kokoista muffinia)

3 munaa

1/2 dl sokeria

5 dl vehnä-jauhoja

1 dl pikakaurahiutaleita

2 1/2 tl leivin-jauhetta

3/4 tl suolaa

reilu 1dl juoksevaa rasvaa

1 prk fraiche 5% (2dl)

1/2 dl maitoa

200g fetajuustoa (esim apetit 8%)

prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (esim Pirkan)

n. 1/2 prk vihreää pestoa (esim Pirkka)

noin 2 dl mozzarellararaastetta

Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi(noin
5min). Yhdistä rasva fraicheen ja maitoon. Sekoita seos munavaahtoon
isolla lusikalla taikinaa nostellen. Älä vatkaa. Sekoita kuivat
ainekset keskenään ja kääntele ne juuri ja juuri sekaisin vaahtoon.
Leikkaa saksilla aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. Pilko feta
pieniksi kuutioiksi. Lusikoi noin 4 rkl pestoa taikinaan, sekoita
kevyesti. Peston ei tule sekoittua kokonaan taikinaan. Lusikoi täyte
muffinssivuokiin. Täytä vuoat kokonaan jos käytät muffinipeltiä, jos
käytät pelkkiä paperivuokia täytä noin 2/3 vuoasta. Lusikoi noin 1/2 tl
pestoa muffinin päälle ja ripottele mozzarellajuustoraastetta pinnalle.
Paista 200 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20min. Kiertoilmauunissa
175 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä noin
5 minuuttia, nosta muffinit talous paperille jäähtymään. Tarjoa
jäähtyneenä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä