Painonvartijan Keltainen broilerikeitto (Katariina L.)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ohje on Painonvartijoiden keittokirjasta: Kotiruokaa broileri &
kalkkuna.


Painonvartijan Keltainen broilerikeitto


1l vettä

1 kanaliemikuutio

1 dl pitkäjyväistä riisiä

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

4 laakerinlehteä (jätin pois)

3/4 tl inkivääriä (jätin pois)

1/2 tl kanelia (jätin pois)

ripaus valkopippuria (itse laitoin mustapippuria)

300 g broilerin rintaa naturell

1 pss (200g) herne-maissi-paprikasekoitusta

1 tl kurkumaa

1 prk (2 dl) 5 % fraichea

1 rkl sitruunamehua

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kanaliemikuutio ja riisi.
Hienonna sipulit ja valkosipulit ja lisää riisin joukkoon.
Mausta keitto laakerinlehdillä, inkiväärillä, kanelilla ja
valkopippurilla. Anna kiehua n. 10 minuuttia.
Kuutioi kevyesti nuijitut broilerinfileet ja lisää keittoon. Anna
kiehua jälleen n. 10 minuuttia, kunnes broilerin liha on kypsää. Lisää
joukkoon herne-maissi-paprikasekoitus, kurkuma ja ranskankerma. Anna
kiehahtaa ja lisää sitruunamehu.
Tää on hyvä keitto! Itse en noista "erikoisimmista" mausteista tykkää
joten korvasin ne paprikajauheella ja ripauksella broilerimaustetta.
Taisin myös lisätä vähän suolaa. Meillä tästä tykkäsi 3-vuotias
tyttökin.
Ja jos sattuu olemaan pisteiden laskijoita kuulolla, niin koko satsista
18 pistettä. (En ole itse niitä tarkistanut, tieto on suoraan kirjasta.)

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä