Kreikkalainen broileripastasalaatti (Marikki)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kreikkalainen broileripastasalaatti
Ohje neljälle henkilölle
4 broiskun maustettua fileetä/fileepihviä paistettuna
noin 300g tagliatelle
fettucine nauhapastaa
4 tomaattia pilkottuna
1 kurkku pilkottuna
1 paprika pilkottuna
1 punasipuli viipaloituna ohuiksi siivuiksi
1 paketti kunnon fetaa kuutioituna
kalamata oliiveja
kastike:
1 dl extra virgine oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
suolaa
(1 valkosipulinkynsi puristettuna)
Pilko kaikki vihannekset ja feta. Paista broileri ja pidä lämpimänä.
Keitä samalla pasta, varo keittämästä liian pehmeäksi. (Nämä vaiheet
voi tietysti tehdä limittäin.) Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kun pasta on kypsää ja valutettu, sekoita sen joukkoon kattilassa
kastike ( ja myös mahdollisesti broilerista paistettaessa irronnut
neste) ja feta-kuutiot, sekä halutessasi myös sipuli. Leikkaa broilerin
fileet vinottain noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kaada suureen ja
laakeaan tarjoiluastiaan pasta ja päälle ( ja vähän myös sekaan)
broilerit, asettele pilkotut vihannekset sekaisin pastan reunoille ja
asettele oliivit päälle. Tarjoa lämpimänä hyvän patongin kanssa. Namia
on!