Juhlava kakku (Anu)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kerran tein tämän kakun synttäreilleni ja sen jälkeen olen sitten saanut tehdä sitä muillekkin 😀

Juhlava kakku

yksi pohja:
4 munaa
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
vadelmavanilja hilloa
1 prk rahkaa
1 pkt (100g) vanilja halvaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
2 dl kuohukermaa

koristelu:
4 dl kermaa
1 rkl vaniliinisokeria
n. ½ litraa mansikoita

kiille:
2 dl vettä tai sitruunajuomaa
1 dl hyytelösokeria

Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuivat aineet joukkoon. Levitä
taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi ja paista 225
astetta 8-10minuuttia.
kumoa pohjat ja irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä.
hienonna
halva rahkan sekaan ja mausta sokereilla. Lisää mukaan vatkattu kerma.
levitä pohjille eka hilloa sitten halvarahaseosta. Leikkaa pohjat
pituus suunnassa n. 4 osaan. kääri ensimmäinen viipale rullalle ja pane
rulla keskelle tarjoulu vatia. sitten lisäät muut viipaleet
pyörittämällä sen ympärin. niin että kakku suurenee. vaakatasolle laita
ensin ohut kerros hilloa ja sitten mansikat päälle. kuumenna neste ja
lisää hyytelösokeri anna kiehahtaa ja vähän jäähtyä. sitten se
mansikoiden päälle ja annetaan jäähtyä. pursota reunat kermavaahdolla.
(tekemääni
kakkuun tein kaksi pohjaa. mitä isomman haluaa sitä ennemmän pohjia
tekee ja voi tehdä vaikka monta kerrosta :D) (kakkua ei kostuteta)

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä