Dajm-torttu (Minna H.)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Hei! tässäpä ois yks sussa sulava herkku jota ei kyllä makeutensa
vuoksi paljoa voi ottaa=)) hyvää kuitenkin. En tiedä pitikö tähän
laittaa oma keksimä resepti mutta tämä ei ole minun käsialaa. en edes
enää muista mistä tämän löysin aikoinaan.

Dajm-torttu (8-10 palaa)

Pohja:
1dl mantelirouhetta
3 valkuaista
2dl
sokeria

Täyte
4dl kuohukermaa
3 keltuaista
1dl sokeria 2 (á57g)

tupla-Dajmia

Paahda mantelirouhe puhtaassa, kuivassa paistinpannussa.
Jäähdytä. Erota valkuiaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi
vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
Lisää mantelirouhe valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä kova vaahto
leivinpaperin päälle, halkaisijaltaan noin 24cm laajuiseksi ympyräksi.
Kypsennä levyä uunin keskitasolla, 140 asteessa noin tunti. Kun marenki
on rapeaa, ota levy uunista ulos jäähtymään. Vaahdota
kermahuolellisesti. vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot. Hienonna Dajm-suklaat pieniksi muruiksi ja sekoita
täytteeseen. Levitä täyte marenkilevyn päälle. Laita torttu muutamaksi
tunniksi pakastimeen. Jos säilytät pidempään, pakkaa leivonnainen
folioon tai muovipussiin. Ota torttu sulamaan 20 min. ennen tarjoilua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä