Amurin broileri (Maura)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ohje on kopsattu Hyvää pataa -kirjasta, s. 225


Amurin Broileri

250-300 g luutonta broilerin rintafileetä

3 rkl öljyä

3/4 tl suolaa

ripaus valkopippuria

1 porkkana

pieni pala selleriä

1/2 purjoa

100 g herkkusieniä tai osterivinokkaita

(1 dl mungpavun ituja)

kastike:

3 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/2 dl soijakastiketta

1-2 rkl viinietikkaa

2 rkl maissijauhoja

1. Leikkaa broilerin liha puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Puhdista
porkkana, selleri, purjo ja sienet. Leikkaa kasvikset ohuiksi
suikaleiksi.

2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

3. Kuumenna osa öljystä suuressa paistinpannussa ja ruskista
broilerisuikaleet koko ajan käännellen. Mausta suolalla ja
valkopippurilla ja siirrä kulhoon odottamaan.

4. Kuumenna puhdistetulle pannulle vähän lisää öljyä. Kääntele
kasviksia pannussa hyvällä lämmöllä 4-5 min.

5. Lisää pannuun broilerin liha, (idut) ja kastike. Keitä pari min.
samalla sekoittaen.

(6. Tarjoa kiinalaiseen tapaan keitetyn riisin kanssa)
Onpa muuten aika nannaa 🙂 Hapanimelä kastike on tosi hyvää. Itse olen
käyttänyt herkkusieniä, mutta kuuleman mukaan on oikein hyvää noiden
osterivinokkaidenkin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä