Suklaakuningatar
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ohje on suklaakirjasta.
Suklaakuningatar
50 g taloussuklaata
4,5 dl maitoa + sokeroitua kaakaojauhetta n 1,5 rkl
100 g korppujauhoja
125 g sokeria
2 munaa keltuainen ja valkuainen eroteltuna
100-200 g kirsikkahilloa
Paloittele suklaa kattilaan ja sulata maitokaakaon joukkoon, kuumenna kiehumispisteeseen, ota pois levyltä.
Mittaa
25 g sokeria ja 100 g korppujauhoja kulhoon, kaada joukkoon
suklaa-kaakaoseos ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Kaada seos pyöreään
piirakkavuokaan, paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Vaahdota pohjan kypsyessä valkuaiset vaahdoksi, lisää sitten koko ajan vatkaten hiljalleen loput sokerit (100 g).
Levitä kirsikkahillo pohjan päälle, jonka päälle laitetaan marenkivaahto. Laita uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.