Sitrus-marenkitorttu

Uusimmat reseptit
Advertising information
Sitrus-marenkitorttu kruunaa kesän juhlapöydän ja yhtä ihanalta se maistuu kesähelteillä ihan muuten vaan.
Sitrus-marenkitorttu
8 annosta
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 munankeltuainen
Täyte:
yhden verigreipin mehu
yhden appelsiinin mehu
+ vettä sen verran, että nestettä on yhteensä 5 dl
1 ½ dl sokeria
3 munankeltuaista
25 g voita tai margariinia
2 rkl perunajauhoja
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Mittaa vehnäjauhot, sokeri, voi ja munankeltuainen kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi ja painele se halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Valmista täyte.
Purista verigreipin ja appelsiinin mehu ja mittaa nestemäärä. Lisää hieman vettä tarvittaessa, jotta saat riittävän määrän nestettä.
Laita neste kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, munankeltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin), voi tai margariini ja perunajauhot.
Kuumenna kunnes kastike sakenee. Jäähdytä.
Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Kaada päälle jäähtynyt kiisseli.
Valmista marenki.
Laita munanvalkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon.
Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes marenkivaahto on kestävä.
Pursota marenkinokareita kiisselin päälle tai levitä kuohkeaksi lusikkaa apuna käyttäen.
Paista piirasta 225 ?asteisessa uunissa vain sen verran, että marenki saa hieman väriä.
Tarjoa jäähtyneenä.