Pyöreät rahkapiirakat

Uusimmat reseptit
Advertising information
Kokeilin tänään Kaarina Roinisen leivontakirjasta tätä ohjetta. Ohjeen mukaan taikinasta tulee 20 pikkupiirakkaa, itse en kyllä onnistunut saamaan kuin 15 kpl.
Pyöreät rahkapiirakat
6 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
täyte:
250 g rahkaa
1 prk smetanaa
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 dl rusinoita
voiteluun: munaa
Sekoita vehnäjauhot, pehmeä rasva ja kardemumma käsin. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää nesteseos jauho-rasvaseoksen joukkoon, alusta taikina tasaiseksi. Leivo
taikinasta välittömästi tanko ja jaa se 15-20 osaan, pyörittele
pulliksi ja jätä kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
lämpimään paikkaan.
Sekoita rahkan joukkoon täytteen muut aineet. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Laita syvennyksiin täytettä. Paista piirakoita 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.