Persikkapiiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Persikkapiiras on makea herkku, jonka voit nostaa juhlapöytään tai tarjoilla arkenakin. Piiras kätkee sisäänsä raikkaita persikkapaloja, ihanaa vaniljakreemiä ja pinta on saanut makeutensa persikkahillosta ja hyytelösokerikiilteestä.
Persikkapiiras
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
1 1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 pieni prk säilykepersikoita valutettuna
2 dl Vaniljakreemijauhetta + 6 dl maitoa (tarkista vaniljakreemijauhepurkin kyljestä kreemin sekoitussuhde)
1 prk (284 g) St.Dalfour persikkahilloa (hillossa ei ole lisättyä sokeria, säilöntäaineita, eikä keinotekoisia maku-, ja väriaineita)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuokaan, esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tasaiseksi tahnaksi, anna vetäytyä hetki. Levitä persikkapalat esipaistetun pohjan päälle, levitä päälle kreemi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneen tortun pinnalle persikkahillo.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi liemi varovasti hillon päälle tortun pinnalle. Nosta hetkeksi kylmään hyytymään.