Omenamarenkirulla

Uusimmat reseptit
Advertising information
Omenamarenkirulla
4-6 annosta
4 munanvalkuaista
2 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 isohkoa omenaa
3 rkl ruokosokerisiirappia
¼ tl kanelia
1 rkl vettä
2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria
(sokeria tarvittaessa)
(saksanpähkinöitä)
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon vähän kerrallaan sokeri koko ajan vatkaten.
Sekoita joukkoon myös vaniljasokeri.
Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kumoa marenkilevy leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti.
Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi.
Laita ne pannulle ruokosokerisiirapin, kanelin ja veden kanssa.
Hämmennä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat pehmenevät.
Anna jäähtyä hetki.
Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike.
Mausta vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon omenaseos. Hienonna joukkoon halutessasi muutama saksanpähkinä.
Tarkista maku.
Mausta tarvittaessa sokerilla.
Levitä täyte marenkilevylle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.
Siirrä varovasti tarjoiluvadille.
Koristele saksanpähkinöillä.