Omena-puolukkapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Pullaa leipoessani tein osan taikinasta piiraaksi, johon käytin syksyn satoa: kotimaisia omenoita ja lasten kanssa itse kerättyjä puolukoita.
Alla olevasta pullataikinasta kului tähän piiraaseen puolet.
Taikina riittää siis kahteen piiraaseen. Jos haluat valmistaa kaksi piirasta, tuplaa täytteen ainekset.
Voit myös puolittaa ohjeen ja valmistaa yhden piiraan lisäksi lopusta taikinasta pikkupullia, korvapuusteja tai vaikka vaniljakreemi-puolukkatäytteisiä pullia rahkapullien tapaan.
Omena-puolukkapiiras (tarvitset seuraavasta taikinasta yhteen piiraaseen vain puolet)
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
(1 muna)
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
Täyte:
250 g Valio omena-kanelirahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 dl puolukoita
4-5 pientä kotimaista omenaa
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää muna, kardemumma, sokeri, suola ja jauhot alustaen.
Vaivaa taikinaan lopuksi sulatettu ja jäähdytetty rasva.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla parikymmentä minuuttia.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele margariinilla tai voilla.
Painele taikina vuoan pohjalle.
Sekoita kulhossa keskenään omena-kanelirahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri.
Kaada seos vuokaan.
Ripottele pinnalle puolukat ja asettele viipaloidut omenat kiertämään piiraan ympäri. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia, tai kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.