Marja-rahkatorttu

Uusimmat reseptit
Advertising information
Nyt viimeistään on pakkasten tyhjennysten aika!
Käytä vanhat pakastemarjat tai valmista torttu tuoreista kesän marjoista.
Marja-rahkatorttu
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttirouhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl marjoja (esim. mansikka, mustikka, vadelma)
100 g vanilja-rahkaa
1 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi, lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele pohjan päälle marjat.
Sekoita täytteen ainekset keskenään, kaada marjojen päälle.
Jatka kypsennystä 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.