Mansikka-Pavlova
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- siro sokeri
- taloussokeri
- mansikanmakuinen tomusokeri
- vispikerma
- vaniljasokeri
- vaniljarahka
- vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste
- sitruuna tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste
- mansikka
- ruokosokerisiirappi
- sitruunamelissan lehti
Pavlova on balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty suussasulava marenkikakku. Tämä kakku on valmistettu mansikkaiseksi pohjaa myöten mansikanmakuista tomusokeria käyttäen. Voit käyttää tilalla myös perinteistä tomusokeria.
Mansikka-Pavlova
6-8 annosta
4 munan valkuaista
1 dl Siro sokeria tai taloussokeria
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
Täyte:
2 dl vispikermaa
½ tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa tai vaniljan-, tai sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1/2-1 dl mansikanmakuista tomusokeria
tuoreita mansikoita
ruokosokerisiirappia
sitruunamelissan lehtiä
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokerit pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halkaisijaltaan 24-26 cm kokoiseksi ympyräksi.
Paista 100 asteessa uunissa noin kolme tuntia, tai kunnes marenki tuntuu rapealta ja on kevyen oloinen. Mikäli pinta alkaa tummua, pudota lämpötilaa hieman. Huomioi kuitenkin, että silloin paistoaika pitenee.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka. Mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita tasaiseksi.
Nosta marenkilevy tarjoiluvadille ja levitä täyte kuohkeaksi pinnalle.
Koristele tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla, sekä sitruunamelissan lehdillä.
Valuta mansikoiden päälle hieman ruokosokerisiirappia.