Kaurapikkuleivät maapähkinävoitäytteellä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Nämä juhlavampaankin juhlaan sopivat herkulliset pikkuleivät voit valmistaa jo etukäteen valmiiksi. Säilytä huoneenlämmössä pölyltä suojattuna ja täytä hetki ennen tarjoilua. Voit tarvittaessa täyttää pikkuleivät jo edellisenä päivänä. Säilytä täytetyt pikkuleivät jääkaapissa. Siivilöi halutessasi pinnalle hieman tomusokeria.

Kaurapikkuleivät maapähkinävoitäytteellä
46 pikkuleipää, 23 kerroskeksiä

225 g huoneenläpöistä voita
4 dl tummaa muscovadosokeria
2 isoa munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata rouhittuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
5 ½ dl kaurahiutaleita

Täyte:
25 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 dl maapähkinävoita
½ dl maitoa
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vaahdota voi ja muscovadosokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
Vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi.
Muotoile taikinasta halkaisijaltaan 2-3 cm palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Jätä hieman kohoamisvaraa.
Paina palloja kevyesti kämmenellä.
Paista 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte.
Laita huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, maapähkinävoi, maito ja suola kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi tahnaksi.
Lusikoi tai pursota tahna puolelle määrälle kakkusista ja paina päälle toinen kakkunen.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Huom! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä