Kaurainen marenki-mustaherukkakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Marenkikakku on ihana jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava.
Marenkiseokseen voi lisätä sellaisia raaka-aineita, jotka kestävät uunin lämpöä.
Kaurakeksi on mieto, mutta antaa paistuessaan upean maun marenkiin. Lopputuloksena toffeemainen maku, jonka seuraksi sopii vaahdotettava vaniljakastike tai kermavaahto rahkalla ja raikkaat mustaherukat.
Kaurainen marenki-mustaherukkakakku
6-8 annosta
4 munan valkuaista
3 dl sokeria
1 tl etikkaa
5 kpl Jyväshyvä Kaurakeksejä murustettuna
Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
100 g mustaherukoita
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää vähän kerrallaan sokeri koko ajan vatkaten.
Vatkaa joukkoon lopuksi etikka ja murustetut kaurakeksit.
Piirrä uunipellille kaksi yhtä suurta ympyrää ja pursota tai lusikoi marenki ympyröihin tasaiseksi.
Paista 100 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
Jos pinta tummuu liikaa, voit pudottaa lämpötilaa. Pidä silloin marenkipohjia uunissa hieman pidempään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri.
Lisää sokeria maun mukaan.
Sekoita vaahto tasaiseksi ja lusikoi marenkipohjien väliin ja päälle.
Ripottele vaahdon päälle mustaherukoita.
Voit rouhia halutessasi pinnalle myös kaurakeksejä.