Aprikoosi-unelmatorttu (gluteeniton)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • muna
  • sokeri
  • perunajauho
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • leivinjauhe
  • margariini
  • tomusokeri
  • aprikoosihillo
  • aprikoosimarmeladi

Lasteni suosikkiresepteihin kuuluu unelmatorttu, jossa on välissä sokerikreemi. Muutama päivä sitten eräs sivuston lukija vinkkasi, että tuon tortun väliin kreemin seuraksi sopii myös aprikoosimarmeladi-/hillo.

Sitä sitten testasimme tänään kun saimme vieraita pienellä varoitusajalla.
Melko makeahan tuo yhdistelmä on, eli aprikoosihilloa kannattaa todellakin vain sipaista kevyesti torttupohjan päälle.
Tämä torttu kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan jo edeltävänä päivänä, jolloin se on tarjoiluhetkellä parhaimmillaan.

Unelmatorttu

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g margariinia
n. 250 g tomusokeria
1 muna

aprikoosihilloa/-marmeladia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisen uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa valmis torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.

Sivele tortun pinta aprikoosihillolla/-marmeladilla.
Vaahdota rasva, tomusokeri ja muna.

Levitä kreemi torttulevylle, kääri torttu tiukalle rullalle ja nosta leivinpaperin sisällä jääkaappiin vetäytymään.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä