Vietnamilaiset kevätkääryleet

  • 40 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 1 l vesi
  • 50 g riisivermiselli
  • 1 dl mungin idut
  • 100 g herkkusieni
  • (vaihtoehto) ruskea herkkusieni
  • ½ porkkana
  • 2 rkl kalakastike
  • muutama oksa tuore vahva minttu
  • ½ ruukku tuore korianteri
  • ½ kananmuna
Lisäksi:
  • 5 riisipaperiarkki
  • vesi
Paistamiseen:
  • runsaasti rypsiöljy
Makea chilikastike:
  • 2 dl vesi
  • ½ dl sokeri
  • 2 punainen chilipaprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl maizena
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl riisiviinietikka
  • (vaihtoehto) vaalea viinietikka
  • 2 tl suola

Vietnamilaiset kevätkääryleet ovat kaikille tuttuja markkinakojuista. Ne ovat öljyssä rapeiksi paistettuja rullia, jonka täytteenä on kasviksia ja riisivermiselliä.
Voit kypsentää ne etukäteen valmiiksi ja paistaa uudestaan öljyssä rapeiksi hetki ennen tarjoilua.

Vietnamilaiset kevätkääryleet
5 annosta

1 l vettä
50 g riisivermiselliä
1 dl mungin ituja tai muita isoja rapeita ituja
100 g valkoisia tai ruskeita herkkusieniä
½ porkkana
2 rkl kalakastiketta
muutama oksa vahvaa minttua
½ ruukkua korianteria
½ kananmuna

Lisäksi:
5 riisipaperiarkkia
vettä

Paistamiseen:
reilusti rypsiöljyä

Makea chilikastike:
2 dl vettä
½ dl sokeria
2 punaista chilipaprikaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl maizenaa
1 tomaatti
1 rkl riisiviinietikkaa tai vaaleaa viinietikkaa
2 tl suolaa

Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä.
Laita riisivermiselli kiehuvaan veteen ja anna pehmetä. Valuta.
Leikkaa riisivermiselliä saksilla hieman pienemmiksi.
Laita mungin idut, herkkusienet, porkkana, kalakastike, minttu ja korianteri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Purista ylimääräinen neste seoksesta pois.
Sekoita sitten joukkoon riisivermiselli ja kananmuna.
Laita vettä laakealle reunalliselle vadille ja kastele riisipaperiarkit yksitellen.
Anna arkin pehmetä hetki.
Laita täytettä arkin keskelle ja käännä riisipaperia rullaksi. Rullauksen puolivälissä käännä reunoilta sisäänpäin arkkia siten, että rullasta tulee päädyistä tiivis.
Jatka kääntämistä rullaksi. Toista, kunnes ainekset on käytetty.
Kuumenna reilusti öljyä kattilassa tai wokkipannussa. Pidä lähettyvillä kansi ja varo öljyn syttymistä.
Paista kevätkääryleet rapeiksi käännellen.

Valmista seuraksi makea chilikastike.
Mittaa kasariin vesi, sokeri, hienonnetut chilipaprikat, hienonnettu valkosipulinkynsi, maizena ja hienonnettu tomaatti, riisiviinietikka ja suola.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Jäähdytä ja tarjoa kevätkääryleiden kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä