Parsaa ja hollandaisekastiketta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • tankoparsa
  • suola
  • voi
  • munankeltuainen
  • vesi
  • sitruunamehu
  • suola

Kevät on tullut! Mikä sen keväisempi ruoka kuin ihanat tuoreet tankoparsat! Nämä sopivat alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. 

Parsaa ja hollandaisekastiketta
2-3 annosta

1 nippu vihreää tankoparsaa
ripaus suolaa

150 g voita
3 munankeltuaista
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa

Kuori tankoparsat nupuista tyveen päin kevyesti parsaveitsellä ja leikkaa tyvestä muutama sentti puumaista osaa. Sido parsanipun ympärille paistinaru, jotta parsat pysyvät hyvin muodossaan.
Laita parsat parsakattilan ritiläosaan nuput ylöspäin ja kiehauta reilusti vettä parsakattilassa.
Nosta parsat korissa kattilaan ja lisää suola. Anna kiehua kannen alla muutama minuutti.

Valmista hollandaisekastike.
Sulata voi kasarissa.

Laita kaksi samankokoista kattilaa päällekkäin ja laita alimmaiseen vettä.
Kiehauta.
Riko ylempään munankeltuaiset ja lisää vesi.
Vatkaa miedolla lämmöllä, kunnes vaahto on kuohkeaa.
Valuta sulanut voi keltuaisvaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Jaa parsat lautasille ja valuta päälle hollandaisekastiketta.
Tarjoa heti.

Kätevä parsakattila ritiläkoreineen soveltuu erinomaisesti kasvisten kypsentämiseen ja nakitkin on korilla kätevä nostaa pois kattilasta. Silikoniset paistinarut soveltuvat herkkien ainesten sitomiseen, jolloin ne on helppo kypsentää niin että ne pysyvät muodossaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä