Parsa-vuohenjuustopiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- suola
- vehnäjauho
- vesi
- kerma
- tankoparsa
- vuohenjuusto
- aurinkokuivattu tomaatti
- mustapippuri
- ruokakerma
- kananmuna
- juustoraaste
- timjami
Kevään herkku, parsa taipuu moneen. Leivo ihastuttava piiras ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
Parsa-vuohenjuustopiiras
Pohja:
100 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
vettä
suolaa
1 nippu vihreää tankoparsaa
100 g vuohenjuustoa
3 aurinkokuivattua tomaattia
mustapippuria myllystä
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
100 g juustoraastetta
ripaus timjamia
Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.
Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.
Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.
Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.
Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.