Nyhtökaura-perunasoselaatikko

  • 15 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Nyhtökaura-perunasoselaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kuka voisi vastustaa pehmeää perunasoselaatikkoa?
Voit halutessasi hienontaa nyhtökauraa aavistuksen pienemmäksi rouheeksi.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1½ kg jauhoista perunalajiketta
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2 rkl avokadoöljyä (vaihtoehto)
  • 150-200 g nyhtökauraa
  • 1 sipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

  • Kuori perunat ja paloittele muutamaan osaan. Laita kattilaan ja laske päälle vettä sen verran että peittyvät
  • Lisää suola ja anna kiehua kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Valuta vesi pois ja soseuta perunat. Lisää maitoa sen verran, että saat löysän soseen. Vatkaa joukkoon voi.
  • Sekoita lopuksi joukkoon kananmunat.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää nyhtökaura ja hienonnettu sipuli käännellen.
  • Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita perunasoseen joukkoon.
  • Kypsennä reunallisessa uunivuoassa 200-asteisessa uunissa uunin alimmalla tai keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
  • Tarjoa salaatin tai etikkapunajuurten kanssa.
Nyhtökaura-perunasoselaatikko

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: