Nyhtökaura-perunasoselaatikko
- 15 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1½ kg jauhoista perunalajiketta
- vettä
- 1 tl suolaa
- 3-4 dl maitoa
- 50 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 rkl rypsiöljyä TAI
- 2 rkl avokadoöljyä (vaihtoehto)
- 150-200 g nyhtökauraa
- 1 sipuli
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
- Kuori perunat ja paloittele muutamaan osaan. Laita kattilaan ja laske päälle vettä sen verran että peittyvät
- Lisää suola ja anna kiehua kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Valuta vesi pois ja soseuta perunat. Lisää maitoa sen verran, että saat löysän soseen. Vatkaa joukkoon voi.
- Sekoita lopuksi joukkoon kananmunat.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää nyhtökaura ja hienonnettu sipuli käännellen.
- Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita perunasoseen joukkoon.
- Kypsennä reunallisessa uunivuoassa 200-asteisessa uunissa uunin alimmalla tai keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
- Tarjoa salaatin tai etikkapunajuurten kanssa.
