Gazpacho, kylmänä syötävä keitto
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
5 annosta
- ½ kg kypsiä tomaatteja
- 3 kesäsipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 punainen paprika
- ½-1 punainen chili
- 10 cm/150 g tuore kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl vettä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1½ rkl oliiviöljyä
- ¾ tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Huuhtele tomaatit ja kalttaa ne (vedä tomaatin päälle ristiviilto ja kasta kiehuvaan veteen kunnes kuori irtoaa).
- Kuori tomaatit, poista kannat.
- Silppua sipulit, kuullota hetki öljyssä pannussa.
- Halkaise paprika ja chilipalko, poista siemenet.
- Laita tomaatit, sipulit, paprika, chili, kurkku ja kuorittu valkosipuli tehosekoittimeen.
- Hienonna kasvikset, lisää joukkoon vesi, sitruunamehu ja öljy.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita tasaiseksi.
- Viilennä keitto jääkaapissa.