Gazpacho, kylmänä syötävä keitto

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

95 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tämä keitto on ihana alkupala kuumana kesäpäivänä.

Ohje Pirkka-lehdestä.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • ½ kg kypsiä tomaatteja
  • 3 kesäsipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen paprika
  • ½-1 punainen chili
  • 10 cm/150 g tuore kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  • Huuhtele tomaatit ja kalttaa ne (vedä tomaatin päälle ristiviilto ja kasta kiehuvaan veteen kunnes kuori irtoaa).
  • Kuori tomaatit, poista kannat.
  • Silppua sipulit, kuullota hetki öljyssä pannussa.
  • Halkaise paprika ja chilipalko, poista siemenet.
  • Laita tomaatit, sipulit, paprika, chili, kurkku ja kuorittu valkosipuli tehosekoittimeen.
  • Hienonna kasvikset, lisää joukkoon vesi, sitruunamehu ja öljy.
  •  Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Viilennä keitto jääkaapissa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä