Feta-punasipulipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- voi
- vehnäjauho
- kananmuna
- vesi
- punasipuli
- hunaja
- basilika
- suola
- fetajuusto
- kerma
- kananmuna
- persilja
- öljy
Feta-punasipulipiirakka
Pohja:
100 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1rkl vettä
TÄYTE;
4-5 punasipulia (n. 800 g)
1/2 rkl hunajaa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
1 pkt Apetina Fetajuustoa palana
2 dl kermaa
2 munaa
persiljaa
öljyä paistamiseen
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija n. 26cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi, fetajuusto kuutioiksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, freesaile punasipuleita muutama minuutti. Mausta suolalla ja basilikalla, sekä halutessasi hunajalla. Kaada puolet sipuleista taikinapohjan päälle, lisää fetakuutiot ja laita päällimmäiseksi kerros sipulia.
Sekoita munat ja kerma, kaada seos täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla reilu puoli tuntia. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.