Feta-pestopiiras
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 150 g margariinia TAI
- 150 g voita
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl basilikaa silputtuna
- ½ dl vettä TAI
- ½ tl kermaa
Täyte:
- 150-200 g fetajuustoa TAI
- 150g-200 g salaattijuustokuutioita (vaihtoehto)
- 5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- ¾ dl pestokastiketta
- 3 kananmunaa
- 150 g mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
- Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi.
- Lisää nopeasti sekoittaen basilikasilppu ja vesi ja käännä taikina tasaiseksi.
- Painele taikina halkaisijaltaan 24-16 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
- Ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustokuutiot ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.
- Sekoita kerma, pestokastike, kananmunat ja mozzarellaraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle.
- Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Feta-pestopiiras on valmis nautittavaksi.