Feta-pestopiiras

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
feta-pestopiiras
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

232 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Feta-pestopiiras on ruokaisa ja trendikäs tarjottava, jota voit tuunailla mieltymystesi mukaan. Täytteeseen voit lisätä oliiveja, tuoreita yrttejä ja vaikkapa mozzarellapaloja.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150 g margariinia TAI
  • 150 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl basilikaa silputtuna
  • ½ dl vettä TAI
  • ½ tl kermaa
Täyte:
  • 150-200 g fetajuustoa TAI
  • 150g-200 g salaattijuustokuutioita (vaihtoehto)
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
  • 2 dl kuohukermaa TAI
  • 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • ¾ dl pestokastiketta
  • 3 kananmunaa
  • 150 g mozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

  • Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi.
  • Lisää nopeasti sekoittaen basilikasilppu ja vesi ja käännä taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina halkaisijaltaan 24-16 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
  • Ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustokuutiot ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.
  • Sekoita kerma, pestokastike, kananmunat ja mozzarellaraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle.
  • Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Feta-pestopiiras on valmis nautittavaksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä