Ratatouille

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Ratatouille
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Klassikko.

Ratatouille on Ranskasta kotoisin oleva kasvislisäke, joka maistuu herkulliselta lihan, broilerin tai vaikkapa kalan seurana. Ratatouille on helppo valmistaa myös grilliruoan lisäkkeeksi esimerkiksi grillin sivuliedellä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • oliiviöljyä
  • 2-3 isoa sipulia
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 5 tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia

Valmistusohje

  • Lohko sipulit, kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika.
  • Vedä tomaatteihin ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvaan veteen, kunnes kuoret irtoavat.
  • Pilko kaltatut tomaatit paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista sipulia, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa viitisen minuuttia koko ajan käännellen.
  • Lisää tomaatit, vesi, valkosipulit, suola ja mustapippuri, sekä timjami. Jatka kypsennystä vielä noin viisi minuuttia.
  • Tarjoa ratatouille sellaisenaan tai muuan ruoan lisänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä