Joulupöydän uunijuurekset

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta
Joulupöydän uunijuurekset

Uunijuurekset sopivat erinomaisesti joulupöytään. Jos perinteiset juureslaatikot eivät maistu, laita juurekset lohkoina uuniin ja nauti joulun tutuista mauista sellaisessa muodossa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 4 isoa perunaa
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 punajuurta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1-2 tl suolaa
  • ½-3/4 dl hunajaa
  • muutama oksa rosmariinia

Valmistusohje

  • Kuori palsternakat, porkkanat, lanttu, perunat, sipuli ja punajuuret.
  • Leikkaa ne lohkoiksi ja laita reunalliseen uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja suolaa.
  • Kypsennä 225 asteessa uunissa keskiritilätasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Kauppalista

Yhteistyössä