Mausteinen omenachutney

Uusimmat reseptit
Advertising information
Mausteinen omenachutney on upea lisäke pikkusuolaisille herkkupaloille, kuten lihapyöryköille, leikkeleille ja vaikkapa juustotarjottimen seuraksi. Tätä omenachutneyta on tarjottu myös tänä jouluna Silja Linen joulubuffetissa Serenadella ja Symphonylla.
Mausteinen omenachutney
1 kg omenoita
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 punainen chilipalko hienonnettuna
mustapippuria myllystä
1/2 dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 kg hillosokeria
Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Paloittele omena pieniksi kuutioiksi.
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna paprika.
Laita ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko.