Kantarelli-härkiskastike

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kantarelli-härkiskastike
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kesän ja alkusyksyn herkku on itseoikeutetusti upeat kantarellit. Tämän kantarelli-härkiskastikkeen voit toki valmistaa myös muista metsäsienistä. Kokeile myös aromikkaita siitakesieniä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 25 g voita
  • 1 l kantarelleja
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 125-250 g härkistä
  • tuoretta timjamia
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kermaa tai kerman kaltaista valmistetta
  • suolaa

Ohje

  • Sulata voi pannulla.
  • Lisää kantarellit ja hienonnettu kesäsipuli varsineen.
  • Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät.
  • Lisää härkis ja tuoretta timjamia maun mukaan. Kuumenna.
  • Sekoita vehnäjauhot ja kerma tai kerman kaltainen valmiste keskenään ja valuta pannulle.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
  • Mausta valmis kantarelli-härkiskastike suolalla.
  • Tarjoa seuraksi uuden sadon perunoita.
  • Vinkki! Mausta kastiketta pienellä määrällä hienonnettua chilipaprikaa
Kantarelli-härkiskastike

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: