Vaahtokarkit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nyt vaahtokarkkien tekeminen on helppoa kotioloissakin! Kokeile ja ihastu! Pursota juuri niin hassuja tai taidokkaita muotoja kuin osaat!
Vaahtokarkit
noin 100 kpl
7 liivatelehteä
3 munanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 ¼ dl taloussokeria
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl vettä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Jos haluat, voit lisätä seokseen
elintarvikeväriä.
Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.
Anna kiehua, kunnes seos on 100 asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
Kuumenna ½ desilitraa vettä esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Jatka sokeriliemen kuumentamista.
Kun seos on 127 asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Lisää liivateneste vaahtoon ja jatkaa vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada uunipellille.
Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uunipellille perunajauho-tomusokeriseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa tangot paloiksi.
Pyörittele palat tomusokeri-jauhoseoksessa.
Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä.
Vinkki! Mausta vaahtokarkkimassaa elintarvikearomeilla.