Valkosipuli-lohi ja tomaatti-perunasose

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kuivatut kasvikset ovat minulle henkilökohtaisesti melkoisen vieraita, mutta olen niihin jonkin verran jo aiemminkin tutustunut.
Nyt kokeilin miten kuivattu tomaattilastu taipuu perunasoseen maustajaksi. Lopputulos oli minusta kivan pirteä.
Tomaattilastuja ja muita kuivattuja tuotteita voi tilata täältä.

Valkosipuli-lohi

lohifile
sitruunan puristettua mehua
Santa Marian lemon Pepper & Dill mausteseosta myllystä/sitruunapippuria
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
25 g voita

Laita lohifilee uunivuokaan nahka alaspäin, purista fileelle sitruunamehua.
Rouhi pinnalle merisuolaa ja Santa Marian Lemon Pepper & Dill- mausteseosta tai sitruunapippuria.
Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se voin joukkoon, nypi voista palasia kalan päälle.

Laita vuoka alimmalle ritilätasolle 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 30-40 minuuttia kalan koosta riippuen.

Tomaatti-perunasose

15 g kuivattuja tomaattilastuja tai tomaattirouhetta
reilu kilo perunoita
vettä niin että perunat peittyvät
suolaa
n. 50 g margariinia tai voita
4-5 dl maitoa

Laita tomaattilastut tai -rouhe likoamaan kylmään veteen.
Kuori ja pilko perunat ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin että perunat peittyvät.
Keitä kannen alla kunnes ovat kypsiä.
Valuta vesi pois, lisää joukkoon suola ja rasva, soseuta.
Lisää maitoa sen verran, että saat sopivan paksun soseen.

Valuta tomaatit, pilko pieniksi paloiksi ja lisää sekoittaen soseen joukkoon.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä