Silakkalaatikko

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 700 g Nevalan peruna kiusausperuna
  • 1 sipuli
  • 300 g säilötty suolasilakka
  • (vaihtoehto) graavilohi
  • (vaihtoehto) kylmäsavulohi
  • 200-300 g porsaankylkiviipale
  • 6 dl maito
  • 6 dl kananmuna
  • ½ dl vehnäjauho
  • suola

Silakkalaatikko on helposti valmistuva arkiherkku, joka sopii myös pitopöytään.
Nevalan valmiita viipale- tai kiusausperunoita käyttämällä ruoanlaitto on myös äärimmäisen vaivatonta.
Suolasilakat voit korvata myös graavi- tai kylmäsavulohella.

Silakkalaatikko
4-5 annosta

700 g Nevalan Kiusausperunaa
1 iso sipuli
300 g säilöttyjä suolasilakoita, graavi- tai kylmäsavulohta
200-300 g porsaankylkiviipaleita
6 dl maitoa
3 munaa
½ dl vehnäjauhoja
suolaa tarvittaessa

Kuori ja hienonna sipuli.
Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä säilötyt suolasilakat tai ota esille graavi- tai kylmäsavulohi ja viipaloi ohuelti.
Laita Nevalan kiusausperunat, sipuli ja kala kerroksittain uunivuokaan.
Laita päälle porsaankylkiviipaleet.

Sekoita maito, munat, vehnäjauhot ja ripaus suolaa keskenään ja kaada vuokaan.
Kypsennä ruokaa 200-asteessa noin tunti.

Tarjoa seuraksi esimerkiksi maustekurkkuja, punajuurta tai raikasta salaattia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä