Silakkalaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 700 g Nevalan peruna kiusausperuna
- 1 sipuli
- 300 g säilötty suolasilakka
- (vaihtoehto) graavilohi
- (vaihtoehto) kylmäsavulohi
- 200-300 g porsaankylkiviipale
- 6 dl maito
- 6 dl kananmuna
- ½ dl vehnäjauho
- suola
Silakkalaatikko on helposti valmistuva arkiherkku, joka sopii myös pitopöytään.
Nevalan valmiita viipale- tai kiusausperunoita käyttämällä ruoanlaitto on myös äärimmäisen vaivatonta.
Suolasilakat voit korvata myös graavi- tai kylmäsavulohella.
Silakkalaatikko
4-5 annosta
700 g Nevalan Kiusausperunaa
1 iso sipuli
300 g säilöttyjä suolasilakoita, graavi- tai kylmäsavulohta
200-300 g porsaankylkiviipaleita
6 dl maitoa
3 munaa
½ dl vehnäjauhoja
suolaa tarvittaessa
Kuori ja hienonna sipuli.
Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä säilötyt suolasilakat tai ota esille graavi- tai kylmäsavulohi ja viipaloi ohuelti.
Laita Nevalan kiusausperunat, sipuli ja kala kerroksittain uunivuokaan.
Laita päälle porsaankylkiviipaleet.
Sekoita maito, munat, vehnäjauhot ja ripaus suolaa keskenään ja kaada vuokaan.
Kypsennä ruokaa 200-asteessa noin tunti.
Tarjoa seuraksi esimerkiksi maustekurkkuja, punajuurta tai raikasta salaattia.