Pestoinen uunilohi ja kantarelleja
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- n. 800 g kirjolohifilee
- ripaus suolaa
- 4 rkl vihreää pestoa TAI
- 4 rkl punaista pestoa (vaihtoehto)
- 2 rkl voita TAI
- 2 rkl öljyä
- 1 l kantarelleja
- ripaus suolaa
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Paloittele ruodoton kirjolohifilee tasakokoisiksi paloiksi ja leikkaa jokaiseen nahkaan asti viilto.
- Ripottele pinnalle kevyesti suolaa ja sivele pintaan vihreää tai punaista pestoa.
- Käännä kirjolohipalat leikkauskohdasta nahkapuolet vastakkain ja nosta uunivuokaan vieretysten.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kantarelleja hetki käännellen.
- Mausta suolalla ja lisää joukkoon kuohukerma tai ruokakerma. Kiehauta.
- Kaada seos kalapalojen päälle uunivuokaan.
- Kypsennä 175-200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kalat ovat sopivan kypsiä.