Merimiehen piiras

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

Uunipellillinen annosta
  • 1 kpl lehtitaikinalevy
  • 400 g savusiika
  • ½ kpl punainen paprika
  • ½ ruukku tilli
  • ½ dl aurinkokuivattu tomaatti
  • 20-30 kpl säilykesimpukka
  • 100 g katkarapu
  • 1-2 kpl valkosipulinkynsi
  • limepippuri
  • sitruunapippuri
  • 2½ dl maito
  • kerma
  • 2 kpl kananmuna
  • 150 g juustoraaste

Valmiit, pakastealtaiden piirastaikinat helpottavat kummasti, kun mieli tekee taikoa pientä vierastarjottavaa tai pikkupurtavaa kotijoukoille. Piiraspohjan voi toki valmistaa itsekin. Täytteestä voi jättää merenelävät halutessaan pois tai vaihtaa siian joksikin muuksi kalaksi.

Merimiehen piiras
uunipellillinen

1 Sunnuntai valmis iso lehtitaikinalevy
400 g savusiikaa tai muuta kalaa
1/2 punainen paprika suikaleina
1/2 ruukkua tilliä silppuna
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
20-30 säilykesimpukkaa valutettuna
100 g rapuja
1-2 valkosipulinvartta tai valkosipulinkynttä hienonnettuna
limepippuria tai sitruunapippuria
2 1/2 dl maitoa tai kermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta

Painele sulanut piirastaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä taikinaa siten, että se riittää koko pellin leveydelle.
Ripottele päälle savusiikapalat, paprikasuikaleet, tillisilppu, aurinkokuivatut tomaatit, simpukat, ravut ja valkosipuli. Rouhi pinnalle hieman lime,- tai sitruunapippuria.
Sekoita maito/kerma, munat ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasainesten päälle.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä