Merellinen lasagne (Painonvartijoiden ohje)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kevytversiotko tylsiä? Niin sitä usein tulee itsekin ajatelleeksi,
mutta tämän kohdalla ainakin olin väärässä, tämä oli todella hyvää!

Annoksia 6
pisteitä/ annos 4,5 = 270kcal = 1130 kJ

Merellinen lasagne

Tomaattikastike:

1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl öljyä
400 g tomaattimurskaa
1 tl tomaattipyrettä
100 g herkkusieniä viipaleina
1 tl basilikaa
400 g merenantimia (esim katkarapuja, simpukoita ja mustekalarenkaita)
suolaa, mustapippuria 

Valkokastike:

4 dl rasvatonta maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää, suolaa, mustapippuria
9 lasagnelevyä
1/2 dl parmesaaniraastetta 

Tomaattikastike:

Kuullota
sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, herkkusienet,
tomaattipyre ja basilika. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla
kymmenkunta minuuttia.

Valkokastike:

Kuumenna
3 dl maitoa kattilassa. Sekoita vehnäjauhot 1 dl:aan kylmää maitoa.
Lisää suurus kuumaan maitoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen,
kunnes kastike sakenee. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja
pippurilla. Anna lämmetä.

Laita kerroksittain uunivuokaan
tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Ripottele
päällimmäiseksi parmesaaniraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Itse
käytin juustoraastetta enemmän, lisäsin sitä myös valkokastikkeen
joukkoon. Lisäksi käytin "merenantimina" 2 purkillista tonnikalapaloja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä