Loimulohella täytetyt riisipaperirullat
Uusimmat reseptit
Riisipaperit ovat tuttuja varsinkin vietnamilaisesta keittiöstä. Niistä valmistetaan herkullisen rapeat kevätkääryleet, vaikka kiinalaisissa ravintoloissa ne useimmiten tarjotaankin taikinakuoreen tehtynä.
Riisipaperia myydään varmimmin etnisissä kaupoissa.
Raakana ne ovat helposti särkyviä, joten käsittele niitä varoen.
Riisipaperi kastellaan vedessä ja nostetaan hetkeksi lautasen tai tarjottimen reunalle pehmenemään. Nämä paperit voi syödä myös kypsentämättä.
Advertising information
Ainekset
- 8-10 riisipaperia
- 300 g loimulohta
- ½ punainen paprika suikaleina tai kuutioina
- 1-2 tomaattia pieninä kuutioina
- tammenlehväsalaattia TAI
- rucolaa
- pala kurkkua kuutioina tai suikaleina
- tuoretta minttua
- tuoretta korianteria
Dippikastike:
- ½ dl vettä
- 1-2 rkl kalakastiketta (nuoc mam)
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- pala punaista chiliä viipaleina
- 1-2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
- Käsittele ensin kaikki ainekset.
- Kastele sitten riisipaperit yksitellen isossa laakeassa vesiastiassa kauttaaltaan, nosta lautasen reunalle pehmenemään. Älä laita päällekkäin.
- Kun paperi on pehmennyt, laita täyteaineksia päälle ja kieputa rullaksi. Tee näin, kunnes ainekset on käytetty.
- Valmista dippikastike.
- Mittaa pieneen kulhoon vesi, kalakastike, hienonnettu valkosipuli ja chili. Sekoita joukkoon vielä sitruunamehu.
- Tarjoa kääryleet dippikastikkeen kanssa heti!