Lohi-parsapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- perunasosejauhe
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- margariini
- vedi
- marinoitu kirjolohisuikale
- kevätsipuli
- tankoparsa
- katkaraputuorejuusto
- kananmuna
- maito
- tilli
- lime-pippuri
Lohi-parsapiiras
Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g leivontamargariinia
1 dl kylmää vettä
Täyte:
300 g marinoituja kirjolohisuikaleita paistettuna
muutama kevätsipuli silputtuna
n. 1/3 purkkia tankoparsaa
200 g katkaraputuorejuustoa
2 munaa
1 dl maitoa
0,5-1 dl silputtua tilliä
lime-pippuria
Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon margariini. Lisää lopuksi nopeasti sekoittaen maito. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä piirakkapohjalle paistetut kirjolohisuikaleet, sekä kevätsipuli, parsa ja tilli. Sekoita muut ainekset sekaisin ja kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia.