Jokirapuja

  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 12 rapu
  • 3 l vesi
  • 1 dl merisuola
  • kruunutilli
  • 3-6 palaa sokeri

Suomalaiset ovat innokkaita rapujuhlien järjestäjiä.
Perinteiseen rapujuhlaan liitetään hyvässä seurassa nautittujen rapujen lisäksi snapsilaulut, teeman mukaan koristellut pöydät, ruokailuvälineet ja etiketti, johon kuuluu muunmuassa se, että illan emäntä tai isäntä valitsee joko toisilleen tai vierustoverilleen illan ensimmäisen ravun ja kertoo samalla montako rapua kullekin ruokailijalle on varattuna.

Kattaukseen kuuluu myös reilu määrä lautasliinoja ja sormien huuhteluvesi, johon voi puristaa sitruunanmehua poistamaan tuoksuja.

Perinteisesti rapujen kanssa tarjotaan paahtoleipää tai ranskanleipää, voita ja tillisilppua.
Juomaksi tarjoillaan snapseja, olutta, vettä ja kivennäisvettä.

Ravuilla voi herkutella milloin tahansa muulloinkin.
Rapuihin tutustuminen onnistuu mainiosti myös ilman snapsilauluja ja muuta rekvisiittaa.
Rohkeasti kokeilemaan!
Mikäli ravut ovat vieras kokemus, aloita valmiiksi keitetyillä pakastetuilla jokiravuilla, jotka ovat sulatuksen jälkeen sellaisenaan tarjoiluvalmiita. Huomioi, että ravut tulee ottaa sulamaan jo jopa 24 tuntia ennen tarjoilua.

Mikäli valmistat rapusi tuoreina, alla ohje keitinliemeen.

12 rapua kohden:

3 l vettä
1 dl merisuolaa
kruunutilliä
3-6 palaa sokeria

Kiehauta liemen ainekset, lisää ravut elävinä, keitä pari minuuttia ja jäähdytä omassa liemessään yön yli, jolloin ne ehtivät maustua.
Siivilöi liemi pois ja nosta tarjolle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä