Friteerattuja rapuja
Uusimmat reseptit
Advertising information
Perheeni teini-ikäiset tytöt pitävät friteeratuista ruoista, joita olemme tottuneet syömään aasialaisissa juhlissa.
Tällä kertaa testasimme friteerauskeitintä, jonka valitsin Tefalin valikoimista periaatteella, että se miellytti eniten silmää ja sen koko ja muoto oli sopivan kompakti keittiökoneiden täyttämään keittiööni.
Keittimen etuna on, että emalinen öljysäiliö on kätevä irroittaa puhdistusta varten. Laitteen kaikki osat kontrollipaneelia lukuunottamatta voi pestä astianpesukoneessa.
Friteerauskeitin on myös helppokäyttöinen. Lämpötilansäätimen lisäksi laitteessa on merkkivalo, joka ilmoittaa, kun valittu lämpötila on saavutettu.
Öljyä pitää olla melkoisen reilu määrä, mutta senhän voi käyttää muutamaan kertaan. Jäähdytä käytetty öljy ja siivilöi takaisin öljypulloon. Älä koskaan kaada öljyä viemäriin!
Pakastimen kätköistä löytyi etnisestä kaupasta ostettuja tiikeriravun pyrstöjä. Isot jättiravut olisivat olleet tähän tarkoitukseen parempia.
Isoista marketeista niitä voi ostaa pakastealtaasta jopa irtotuotteena.
Friteerattuja rapuja
Friteeraustaikina:
3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl leivinjauhetta
vettä
jättiravun pyrstöjä tai muita mahdollisimman isokokoisia rapuja
2,8-3 l rypsiöljyä
Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet.
Lisää vettä sen verran, että seoksesta tulee paksu.
Kaada öljy friteerauskeittimen astiaan, sulje kansi ja kytke virta.
Kun merkkivalo sammuu, kääntele ravun pyrstöt friteeraustaikinassa ja laita muutama kerrallaan friteerauskeittimen koriin. Laske kori kuumaan öljyyn ja uppopaista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Valuta talouspaperin päällä ritilällä.
Tarjoa seuraksi makeaa chilikastiketta.