Curryn makuinen tonnikalavuoka
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljy
- 1 tl curryjauhe
- (vaihtoehto) mango-curryjauhe
- 500 g peruna
- (vaihtoehto) peruna-sipulisekoitus
- 2-3 kesäsipuli
- (vaihtoehto) sipuli
- 3 valkosipulinkynsi
- 400 g tomaatti-kasvissekoitus
- 2½ dl kolmen juuston kerma
- 150 g juustoraaste
- 2 prk tonnikalapala currykastike
- limepippuri
- sitruunapippuri
Edullisesta tonnikalasta voit valmistaa maistuvan mehevän laatikkoruoan, johon voit kätkeä erilaisia kasviksia oman maun mukaan.
Currynmakuinen tonnikalavuoka
6-8 annosta
1 rkl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä
1 tl currya tai mango-currya jauheena
500 g perunaviipaleita tai peruna-sipulisekoitusta
2-3 kesäsipulia varsineen tai 1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g tomaatti-kasvissekoitusta (pakastealtaasta)
2½ dl kolmen juuston kermaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
150 g juustoraastetta
2 prk tonnikalapaloja currykastikkeessa
limepippuria tai sitruunapippuria myllystä
Kuumenna öljy isolla pannulla tai kattilassa.
Lisää joukkoon curry käännellen ja hetken päästä perunaviipaleet, silputtu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Kääntele hetki ja lisää tomaatti-kasvissekoitus, kermat ja juustoraaste.
Kääntele lopuksi joukkoon tonnikalapalat currykastikkeessa ja mausta limepippurilla tai sitruunapippurilla.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta saanut kauniin värin.
Huom! Tämä ruoka on gluteenitonta.