Chili-limelohta

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Chili-limelohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Hätälä

Lohi on mainio arkiruoka, sillä se kypsyy nopeasti. Voit valmistaa chili-limelohen pannulla tai uunissa, kuten myös kasvikset. Medaljongeiksi leikattu lohifilee on kaunis ja näyttävä annos pienellä vaivalla.

Tiesitkö, että Hätälä Oy on oululainen neljännen polven perheyritys, jolla on yli 80 vuoden kokemus kalankäsittelystä. Hätälä tarjoilee laadukkaat kalatuotteet tuoreena tai tuotekehiteltyinä valmistuotteina kuluttajille ja ravintola- ja suurkeittiöille kaikkialle Suomeen.
Lohi on kaikille tuttu ja Hätälän lohi tulee Pohjois-Norjasta auditoiduilta kumppaneilta. Hätälän lohifileetä löytyy erikokoisissa pakkauksissa, jolloin herkullisesta ja vastuullisesti kasvatetusta ja käsitellystä lohesta pääsee nauttimaan niin sinkkutaloudet kuin perheetkin.
Lohen lisäksi Hätälä valmistaa kalaherkkuja kotimaisesta luonnonkalasta sesonkien mukaan. Kotimaista kauden kalaa toimittaa Hätälälle yli 400 suomalaista ammattikalastajaa, tuoreena ja vastuullisesti pyydettynä.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 1 kg Hätälän Lohifilee, ruodoton
  • 1-2 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 limenlehteä
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 limen mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 lime
Kasvislisäke:
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g miniterttutomaatteja tai
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 50 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
Jogurttikastike:
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • ½ kurkku
  • suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta minttua tai
  • tuoretta thai-basilikaa

Valmistusohje

  • Leikkaa lohifilee viiteen yhtä suureen osaan. Leikkaa sitten jokaiseen keskelle viilto siten, että se on läpi fileen, mutta ei nahkasta läpi. Käännä keskeltä siten, että saat kalasta kauniin medaljongin.
  • Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
  • Poista limenlehdistä lehtiruoti ja hienonna lehdet pieneksi silpuksi. Sekoita chilin, valkosipulin ja limenlehtien joukkoon öljy.
  • Kuumenna pannu ja laita medaljongit kaksi kerrallaan kuumalle pannulle. Paista pintaan kaunis väri ja siirrä kalat sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele kalan pinnalle suolaa.
  • Lisää mauste-öljyseos pannulle ja kuumenna hetki.
  • Purista joukkoon limen mehu.
  • Sivele seos lohimedaljonkien pinnalle.
  • Viipaloi lime ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Nosta sitten lohimedaljonkien päälle.
  • Kypsennä lohta uunissa 200-asteessa noin 10-15 minuuttia.
  • Valmista sillä välin kasvislisäke ja jogurttikastike.
  • Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa haluamaasi muotoon.
  • Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Huuhtele miniterttu- tai miniluumutomaatit.
  • Viipaloi sokeriherneenpalot ja paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja pikapaista kasviksia muutama minuutti. Mausta suolalla.
  • Valmista kastike.
  • Laita turkkilainen jogurtti kulhoon. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois siivilässä.
  • Sekoita kurkku, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet joukkoon.
  • Hienonna lopuksi joukkoon tuoreita yrttejä. Sekoita ja tarkista maku.
  • Tarjoa herkulliset lohimedaljongit kasvislisäkkeen ja jogurttikastikkeen kanssa.
  • Vinkki! Voit halutessasi kypsentää kasvikset myös uunissa kalan kanssa. Käytä erilaisia kasviksia maun mukaan.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä