Pestolohta ja kasviksia

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pestolohta ja kasviksia
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

24 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Hätälä

Upea kesä alkaa olla takana ja arki on taas alkanut. Helpoille ja maistuville arkiruokaresepteille on taas tilausta. Lohiruoat ovat yleensä koko perheen mieleen ja mikä parasta, kala kypsyy nopeasti kiireisen päivän päätteeksi.
Kotimainen, Oulussa toimiva Hätälä hankkii Suomen markkinoille vastuullisesti kasvatetut ja käsitellyt lohet Pohjois-Norjasta auditoiduilta kumppaneilta.
Eri tavoin maustamalla saat kalaruoasta aina erilaisen.
Voit kokeilla myös erilaisia maustettuja vihreitä ja punaisia pestoja ja vaihdella kasviksia oman jääkaapin sisällön ja maun mukaan. Älä unohda tuoreita yrttejä, ne kruunaavat arkisenkin aterian!

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 800 g Hätälän Lohifilee, ruodoton
  • maun mukaan suolaa
  • 200 g miniluumutomaatteja TAI
  • 200 g kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
  • ½-1 purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100-150 g tomaatti-paprikapestoa TAI
  • 100-150 g punaista pestoa (vaihtoehto) TAI
  • 100-150 g vihreää pestoa (vaihtoehto)
  • tuoretta basilikaa
Pinnalle:
  • parmesaanilastuja
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  • Laita Hätälä Lohifilee työlaudalle. Ota fileointiveitsellä nahka pois ja leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi.
  • Laita palat reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
  • Käsittele kasvikset.
  • Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit halutessasi. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista kasviksia hetki käännellen.
  • Lisää joukkoon kuohukerma ja tomaatti-paprikapesto. Kiehauta.
  • Laita seos uunivuokaan kalapalojen päälle. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa maun mukaan.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.
  • Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa lastuina ja koristele annos tuoreella basilikalla.
  • Tarjoa pestolohta keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa
pestolohta ja kasviksia

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: