Valkosuklainen kirsikkatäytekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • margariini
  • korppujauho
  • maito
  • vaniljasokeri
  • liivatelehti
  • vispikerma
  • munanvalkuainen
  • munankeltuainen
  • tomusokeri
  • maitosuklaa
  • säilykekirsikka
  • säilykekirsikkaliemi
  • vaniljakreemijauhe
  • vesi
  • kirsikkahillo
  • vispikerma
  • tomusokeri
  • valkosuklaa
  • tumma suklaa
  • tuore kirsikka

Kesän hienostuneeseen juhlakakkuun laitetaan herkullisia kirsikoita.

Valkosuklainen kirsikkatäytekakku

Pohja:

5 dl munia (8 isoa munaa)

5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen

Kostutus:

n. 7 dl maitoa 

2 tl vaniljasokeria

Suklainen kirsikkavaahto:

6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
4 munan valkuaista
4 munan keltuaista

1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g maitosuklaata rouhittuna
140 g säilykekirsikoita valutettuna ja hienonnettuna
½ dl säilykekirsikoiden lientä

Täyte 2:

1 dl vaniljakreemijauhetta + 2-3 dl vettä tai maitoa TAI pakkauksen ohjeen mukaan

200 g kirsikkahilloa

Päälle:
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

100 g tummaa suklaata
tuoreita kirsikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon rouhittu maitosuklaa ja hienonnetut säilykekirsikat. Kuumenna kirsikkaliemi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateneste täytteeseen hyvin sekoittaen.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka parilla erillisellä kelmunpalalla niin, että kelmun palat tulevat vuoan reunan yli. Laita alimmaksi kakun kansilevy ylösalaisin, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaada päälle kirsikka-suklaavaahto. Nosta vaahdon päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Sekoita vaniljakreemijauhe ja neste keskenään, anna vetäytyä muutaman minuutin ajan. Ohenna tarvittaessa vedellä tai maidolla. Levitä kakkulevyn päälle varovasti kirsikkahillo ja kaada päälle vaniljakreemi. Nosta päälle kakun pohjaosa, kostuta.
Käännä kelmun liepeet pohjan suojaksi ja nosta jääkaappiin mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Sulata valkosuklaa mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen ja kaada se vaahdotetun kerman joukkoon, sekoita varovasti nuolijalla. Levitä kakun päälle ja reunoille ilmavasti. Koristele suklaalastuilla ja sulassa suklaassa dipatuilla kirsikoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä